Museum in de maak

Het nieuwe museum ANNO wordt met de stad gemaakt. Vanuit een winkelpand in hartje centrum van Zwolle werkt het museumteam openbaar aan het nieuwe museum en experimenteert het met de programmering.
Bezoekers worden via interactieve installaties en participatie projecten uitgedaagd om actief mee te denken en bij te dragen aan de ontwikkeling van het nieuwe museum.
Expositie CASCO is een foto expositie in samenwerking met fotograaf Kasper Veenstra waarbij de gelaagdheid van de renovatie van het Drostenhuis kamer voor kamer is gevangen. Via kijkdozen gluur je binnen bij het historische pand. 
Stadsgeluid is een installatie van ontwerpers Silas Neumann en Sjef Mols, die bestaat uit een cabine gevuld met laden met geluiden. Voor ‘Museum in de Maak’ werd de boomhut omgedoopt tot een installatie waarin geluiden van Zwolle werden verzameld. Bezoekers konden inspreken welk geluid hun doet denken aan Zwolle, waarna kunstenaar Silas Neumann dit geluid voor hun ving en aan de installatie toevoegde.
De Stadsfabriek als kwartiermaker en ruimtelijk vormgever in samenwerking met ViesRood, Veenstra Visueel, Sjef Mols en Silas Neumann in opdracht van Allemaal Zwolle.
Opening Anno museum in de maak

Geplaatst door RTV Focus Zwolle op Donderdag 31 oktober 2019